"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

В "Ощадбанку" кажуть, що не продавали ОВДП "банку Колобова"

Понеділок, 18 липня 2016, 19:18

Державний "Ощадбанк" не проводив операцій з продажу ОВДП "банку Колобова".

Про це заявили у прес-службі банку.

Як зазначається, за вказаними в ухвалі Печерського суду біржовими контрактами "Ощадбанк" не проводив операцій з продажу облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП) на  користь  ПАТ "Банк 3/4".

"Навпаки, "Ощадбанк" був покупцем (платником) за визначеними в ухвалі суду біржовими контрактами, оскільки за результатами  їх реалізації саме до "Ощадбанку" переходили права власності на ОВДП", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

Враховуючи зазначене, а також економічну суть проведених операцій, за наслідком їх проведення не відбулось недоотримання "Ощадбанком" грошових коштів, а відтак, відсутні завдані збитки. 

Зазначені факти підтверджуються документами, наданими "Ощадбанком" у повному обсязі слідству на виконання ухвали Печерського суду.

Також, як зазначили у прес-службі, твердження щодо продажу в 2014 році облігацій, за рахунок яких був поповнений капітал банку, не відповідає дійсності. 

"ОВДП, що були спрямовані  на поповнення капіталу "Ощадбанку", залишаються на його балансі, жодних операції щодо їх відчуження протягом 2014-2016 років не відбувалось. Зазначений факт  підтверджується результатами нещодавно проведеної перевірки банку Рахунковою палатою", - повідомили в "Ощадбанку".

Крім того, до виконання обов'язків голови правління Андрій Пишний приступив наприкінці березня 2014 року. Саме керівництвом банку на чолі з Андрієм Пишним у березні 2014 року було ініційовано комплексну перевірку за участю Національного банку України.

"За всіма виявленими фактами порушень були ініційовані комплексні заходи, спрямовані відповідні звернення та забезпечена взаємодія зі слідством згідно з чинним законодавством. Отже, твердження про те, що частина таких біржових контрактів була укладена вже після втечі команди Януковича, є абсолютно безпідставним. Керівництво "Ощадбанку" на чолі з Пишним не має жодної причетності до згаданих операцій з ОВДП. Ще раз підкреслюємо, що в рамках слідства банком було надано всі необхідні документи", - підсумували у прес-службі.

Як відомо, раніше у ЗМІ з'явилася інформація, що "Ощадбанк" втратив близько двох мільярдів гривень на продажу облігацій внутрішньої держпозики "Банку 3/4", який пов'язували з біглим екс-міністром фінансів Юрієм Колобовим.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!