"Укргазвидобування" судитиметься за розірвання договору з "Карпатигаз"

Понеділок, 18 липня 2016, 18:47

ПАТ "Укргазвидобування" ініціювало арбітражний розгляд справи щодо розірвання договору про спільну діяльність між ТОВ "Карпатигаз" і компанією "Місен Ентерпрайзіс АБ" (Misen Enterprises AB), а також стягнення збитків.

Про це йдеться у повідомленні "УГВ".

"Ми звернулись до Арбітражного Інституту Торгової Палати Стокгольма з проханням про ініціювання арбітражного розгляду справи щодо розірвання цього договору про спільну діяльність лише після проведення досудових переговорів та консультації з ТОВ "Карпатигаз" і компанією "Місен Ентерпрайзіс АБ", які відбувались згідно з вимогами вищевказаного договору", - заявила директор з правових питань "УГВ" Олена Кобець.

За її словами, так як в ході переговорів сторони не змогли досягти консенсусу по всіх спірних питаннях і переговори не привели до врегулювання спору, 15 липня 2016 року Товариство звернулось до Стокгольмського арбітражу".

Реклама:

Нагадаємо, раніше компанія "Карпатигаз" подала позов до України на 3 млрд доларів.

Компанію "Карпатигаз" в публікаціях ЗМІ пов'язують з Юрієм Бойком та Дмитром Фірташем. Також джерела "Української правди" на нафтогазовому ринку стверджують, що неформальну частку в проекті з кінця 2014 року має і сам Мартиненко. Це сталося, коли компанію "Укргазвидобування" очолював лояльний до Мартиненка менеджер Юрій Костюк.

У самій компанії наполягають, що її акціонером є публічна шведська компанія Misen Energy АВ.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: