НБУ перегляне вимоги до сейфів

Понеділок, 18 липня 2016, 18:28

Національний банк розробив проект постанови правління НБУ "Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів Національного банку України".

Про це пише Finclub з посиланям на НБУ.

У документі пропонується зрівняти вимоги до класовості сейфів банків і небанківських фінансових установ, що працюють на ринку послуг з обміну валют

"Наша мета - розвиток прозорого та контрольованого легального ринку. Тому, з одного боку, ми підвищуємо вимоги до капіталу, звітності і структурам власності, а з іншого - знаходимося в постійному діалозі з учасниками ринку, усуваючи зайві обмеження і бюрократичні перепони. Запропоновані зміни до класовості сейфів - один із прикладів ефективного діалогу з ринком", - зазначила заступник глави НБУ Катерина Рожкова.

Реклама:

Крім того, документ дозволить збільшити максимальні обсяги готівки та/або інших цінностей, які можуть зберігатися банками і небанківськими фінансовими установами України в відповідному класі опору сховищ або сейфів.

Так, якщо раніше в сейфі другого класу опору можна було зберігати готівку в обсязі не більше 1000 мінімальних заробітних плат, то після прийняття постанови - 2000.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!