S&P покращило прогнози щодо зростання ВВП Китаю

Понеділок, 18 липня 2016, 12:49

Міжнародне рейтингове агентство S&P Global Ratings підвищило прогнози щодо зростання ВВП Китаю в 2016 та 2017 роках на 0,25 процентного пункту кожен - до 6,6% і 6,3%.

Про це йдеться у повідомленні агентства, передає "Прайм".

У той же час прогноз щодо зростання ВВП КНР в 2018 році збережено на рівні в 6%. "Наші вищі прогнози не означають, що ми вважаємо, що здоров'я китайської економіки покращилося", - наголошується в релізі.

У п'ятницю державне статистичне бюро Китаю повідомило, що зростання ВВП Китаю в другому кварталі в річному вираженні становило 6,7%, зберігшись на рівні першого кварталу.

Реклама:

Показник перевершив очікування аналітиків, що прогнозували уповільнення темпів економічного зростання Китаю до 6,6%.

За підсумками 2015 року темпи зростання ВВП Китаю сповільнилися до 6,9%, що стало найгіршим показником за останні 25 років. На 2016 рік уряд Китаю встановив планку зростання в інтервалі від 6,5% до 7%. За підсумками першого кварталу, зростання становило 6,7%.

"Ми як і раніше вважаємо, що поточна траєкторія розвитку економіки є нестійкою, з огляду на той факт, що зростання кредитування приблизно вдвічі перевищує темпи зростання номінального ВВП", - підкреслює при цьому Fitch.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!