Volkswagen обіцяє відшкодувати збитки продавцям автомобілів в США

Понеділок, 18 липня 2016, 11:47

Виробник автомобілів Volkswagen пообіцяв відшкодувати збитки не тільки покупцям, але і продавцям своєї продукції в США.

Про це пише "Прайм" з посиланням на газету Wall Street Journal.

Компанію Volkswagen звинувачують в США в тому, що вона оснащувала дизельні автомобілі програмним забезпеченням, що занижує реальні показники викидів шкідливих речовин.

Американський уряд зобов'язав концерн відкликати 482 тисячі легкових машин марок Volkswagen та Audi, проданих в країні в 2009-2015 роках.

Реклама:

Щоб вирішити проблеми з ПЗ в автомобілях, компанія запропонувала переустановку або можливість викупу автомобіля у клієнта продавцем. Ці заходи поки що не схвалені владою США.

За словами представника однієї з компаній, що займаються збутом автомобілів Volkswagen Стіва Келафера, в ході недавнього обговорення представник автоконцерну в США Марк Макнабб сказав, що "компанія працює над чесною угодою і відшкодуванням збитків торгових посередників".

За словами Макнабба, продавці автомобілів сподіваються, що рішення про відшкодування буде прийнято в найближчі 30 днів. Деталі можливих домовленостей поки не повідомляються.

Раніше повідомлялося, що Volkswagen направить на врегулювання "дизельного" скандалу в США понад 15 млрд доларів, які підуть на лагодження ПЗ, покриття витрат на слідство і гранти для установ, що займаються розробкою технологій, що дозволяють визначати дефекти роботи ПЗ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: