"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

РФ ініціює спрощене провадження проти заперечень України щодо "боргу Януковича"

П'ятниця, 15 липня 2016, 18:05

Компанія "The Law Debenture Trust Corporation Plc", яка діє в інтересах Росії, мала 15 липня подати свою відповідь на заперечення України проти позову стосовно боргу в 3 млрд доларів.

Про це йдеться у повідомленні Міністерства фінансів.

"Стосовно позову, який зараз розглядається в англійському суді щодо єврооблігацій на суму 3 млрд доларів, держателем яких є Росія, позивач, компанія "The Law Debenture Trust Corporation Plc", яка діє за вказівкою та в інтересах РФ, мала 15 липня подати свою відповідь на заперечення України проти позову", - йдеться у повідомленні.

"Натомість, позивач повідомив Україну, що він найближчими днями подасть до суду заяву про розгляд заперечень України проти позову в порядку спрощеного провадження", - повідомляє прес-служба.

Реклама:

Як наголошується, Україна очікує на цю заяву та після її одержання надасть свою офіційну відповідь. Ця заява навряд чи буде розглянута судом раніше кінця 2016 року.

"В той же час Україна підтверджує впевненість у своїй позиції у цій справі та цілковите прагнення рішуче оскаржувати позов Росії щодо повернення цього стверджуваного боргу за всіх обставин надзвичайних та повторюваних актів незаконної агресії Росії по відношенню до України", - заявили у Мінфіні.

Нагадаємо, 17 лютого Росія подала на Україну до Високого Лондонського суду для стягнення з України боргу в 3 млрд доларів.

Високий Лондонський суд не розглядає спори між країнами. У зв'язку з цим юридично Україна судиться ні з державою РФ, а з довірчим радником (Trustee) - окремою юридичною особою The Law Debenture Trust Corporation PLC, яка представляє інтереси власників бондів, в тому числі РФ.

Як відомо, цю суму уряд Азарова взяв у Росії в борг в кінці 2013 року. У 2015 році Україна реструктурувала всі свої борги крім цього, оскільки Росія відмовилася вести відповідні переговори.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!