"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Лагард розповіла, коли МВФ розгляне українське питання

П'ятниця, 15 липня 2016, 17:32

Рада директорів Міжнародного валютного фонду розгляне питання про продовження співпраці з Україною за програмою EFF після виконання країною деяких технічних зобов'язань.

Про це повідомила директор-розпорядник Фонду Крістін Лагард під час виступу у Вашингтоні, передає "Інтерфакс-Україна".

"Існує ще кілька невирішених технічних питань в рамках прийнятих Україною зобов'язань, які ми разом обговорили. Їх необхідно вирішити, оскільки ми не можемо мати наполовину виконану програму і сподіватися, що вона буде працювати", - заявила Лагард.

"Робота повинна бути завершена, і ми сповнені надій, що президент Петро Порошенко і новий прем'єр-міністр прислухаються до цього, щоб виконати останні вимоги, які Україна повинна виконати", - сказала вона.

Реклама:

Глава МВФ не уточнила, про які вимоги йдеться. У той же час вона відзначила, що Україна дуже близька до завершення другого перегляду програми EFF і більшість змін, які повинні були бути проведені владою країни, вже реалізовані.

Як повідомлялося, МВФ планує розглянути питання про продовження співпраці з Україною за програмою EFF у поточному місяці, але не виключає, що це може статися і після щорічних канікул ради директорів.

За словами представника МВФ Джеррі Райса завершення другого перегляду не вимагає прийняття будь-яких законів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!