Samsung інвестує в виробника електромобілів BYD

П'ятниця, 15 липня 2016, 15:01

Південнокорейський технологічний гігант Samsung Electronics Co Ltd повідомив, що веде переговори про придбання частки в китайському автовиробнику BYD, щоб розширити свій бізнес з виробництва напівпровідників для електромобілів.

Про це пише Рейтер.

У грудні Samsung Electronics, найбільший в світі виробник смартфонів і мікросхем пам'яті, створив команду для розвитку пов'язаного з автомобілями бізнесу, намагаючись знайти нову рушійну силу на тлі уповільнення на світовому ринку смартфонів.

"Мета нових інвестицій - зміцнення підрозділів обох компаній, які виробляють деталі для автомобілів і смартфонів", - заявила Samsung.

Реклама:

"Ми плануємо обговорити співпрацю в різних сферах в майбутньому".

Samsung повідомила, що поки не вирішила, скільки витратить на купівлю частки BYD і наскільки вона буде великою. Китайська компанія спеціалізується на виробництві електромобілів.

Газета Korea Economic Daily повідомила раніше в п'ятницю, що Samsung домовилася про покупку нових акцій BYD на суму 3 мільярди юанів (449 мільйона доларів) - 4% частки в автовиробнику.

BYD підтвердила, що Samsung Electronics брала участь в приватному розміщенні її акцій, але не розкрила обсяг інвестицій. Однак автовиробник спростував придбання SamsungElectronics 4% частки, як повідомила Korea Economic Daily.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!