Саакашвілі: гроші від схем з ОПЗ йшли групі Мартиненка-Іванчука

Четвер, 14 липня 2016, 18:32

Чиновники з Одеського припортового заводу, яких затримало НАБУ, передавали гроші депутатській групі Мартиненка-Іванчука.

Про це у четвер під час брифінгу заявив губернатор Одеської області Міхеіл Саакашвілі.  

Саакашвілі повідомив, що голова наглядової ради ОПЗ Сергій Перелома був заступником правління "Нафтогазу".

"Він був назначений сюди особистим розпорядженням прем'єр-міністра Яценюка. Він був бізнес-партнером Мартиненка (Миколи –ред.) і Жванії (Давида – ред.). Він би не зміг провести цю комбінацію з газом, якби одночасно не працював у відомстві пов'язаному із нафтою і газом, і одночасно не був би головою наглядової ради ОПЗ", - розповів Саакашвілі.

Реклама:

"Тобто наперед ті хто його призначав, прекрасно знали, для чого його сюди присилали", - заявив Саакашвілі.

За його словами, ці двоє затримані "взагалі ніхто, просто підставні особи".

"Ці всі доходи (зі схем в ОПЗ. – ред.) йшли у парламентську групу Іванчука і Мартиненка. І однозначно це все було зв'язано з прем'єр-міністром Яценюком", - сказав він.

"Яценюк, коли він йшов у відставку, заручився гарантіями. Йому назначили заступника генпрокурора і одночасно Авакова залишили міністром внутрішніх справ як гарантію того, що Яценюка ніхто не чіпатиме", - розповів Саакашвілі.     

Як відомо, у четвер у справі про розтрату коштів "Одеського припортового заводу" затримано голову наглядової ради ОПЗ Сергія Перелому й першого заступника цього підприємства Миколу Щурікова.

В НАБУ "Українській правді" повідомили, що обидва чиновники наразі перебувають у СІЗО, де, згідно законодавства, проведуть 72 години.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!