МВФ може розглянути українське питання після канікул

Четвер, 14 липня 2016, 18:13

Міжнародний валютний фонд може розглянути питання про продовження співпраці з Україною за програмою EFF після щорічних канікул ради директорів.

Про це повідомив офіційний представник Фонду Джеррі Райс, передає "Інтерфакс-Україна".

"Рада директорів, все ще можливо, проведе засідання щодо другого перегляду (програми EFF) в липні. Якщо знадобиться трохи більше часу, це (перегляд) буде після перерви в роботі ради директорів. Тим не менш, це (перегляд) все ще можливий в липні", - сказав він під час традиційного прес-брифінгу у Вашингтоні в четвер.

Відповідаючи на питання про хід переговорів з Україною, представник МВФ повідомив, що вони близькі до завершення. Деякі технічні питання, як очікується, будуть вирішені в найближчим часом.

Реклама:

Райс також зазначив, що завершення другого перегляду не вимагає прийняття будь-яких законів. У той же час, додав він, є ряд законів, які повинні бути прийняті або змінені в найближчі кілька місяців в рамках програми в цілому.

За його словами, рада директорів МВФ під час майбутнього засідання також розгляне питання про єврооблігаційного борг України перед РФ на 3 млрд дол.

На питання, скільки ще кредитних траншів може бути надано Україні в цьому році, Райс сказав, що не має таких даних.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!