Введення RAB-тарифів підвищить ціну на електроенергію - Вовк

Четвер, 14 липня 2016, 16:43

Якщо за рік всі компанії перейдуть на стимулюючий тариф, ціна електроенергії зросте на 10%.

Про це в інтерв'ю "Економічній правді" заявив глава Національної комісії з регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг Дмитро Вовк.

"У моєму розумінні це неминучий крок, який призведе до адекватного функціонування обленерго", - заявив він.

Як відомо, Національна комісія регулювання енергетики і комунальних послуг планує з жовтня 2016 року перевести на стимулюючу тарифоутворення до восьми обленерго.

Реклама:

Нагадаємо, 10 грудня 2015 року Кабінет міністрів підтримав законопроект НКРЕКУ, яким пропонується відмовитися від застарілої методики розрахунку тарифів на послуги природних монополій і перейти до європейського стимулюючого регулювання.

Зазначалося, що новий підхід буде враховувати обсяг вкладених інвестицій підприємств, можливості їх повернення і окупність витрат на виробництво послуг.

Даний законопроект прописує умови переходу на стимулююче тарифоутворення і передбачає врахування в тарифі вартості регульованою бази активів. Також, планується проведення моніторингу скорочення обсягів використання природного газу в теплоенергетиці.

За даними Нафтогазу на 29 червня 2016 року борги ТКЕ, ТЕЦ і прямих промислових споживачів за використаний природний газ перед холдингом складають близько 21 млрд грн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: