ГПУ передасть справу проти двох екс-чиновників НБУ до суду влітку

Четвер, 14 липня 2016, 15:30

Генеральна прокуратура планує до осені передати до суду звинувачувальний акт стосовно екс-заступника глави Національного банку Олексія Ткаченко й екс-директори департаменту банківського нагляду Романа Яковлєва.

Про це сказав журналістам головний військовий прокурор Анатолій Матіос, передають "Українські новини".

"Ми плануємо передати до суду матеріали проти цих двох людей до осені", – заявив він.

Матіос наголосив, що вони діяли у змові з харківським бізнесменом Сергієм Курченком і сприяли в отриманні "Реал банком" рефінансування на 787,3 млн гривень попри те, що сума заставного майна в банку була незаконно завищена.

Реклама:

Одного з підозрюваних затримали після того, як повернувся до України через кордон для продовження візи й подальшого виїзду, зазначив головний військовий прокурор.

Напередодні він повідомив про затримання колишнього заступника голови Нацбанку Олексія Ткаченка й колишнього директора генерального департаменту банківського нагляду НБУ Романа Яковлева. Їх підозрюють у розкраданні майже 800 млн гривень державних коштів.

За версією слідства, з квітня 2013 року до лютого 2014 року Ткаченко і Яковлєв, діючи у складі злочинної організація разом із Курченком, Соркіним і екс-головою правління "Реал банку" Володимиром Агафоновим, незаконно заволоділи 787 396 148 гривень, виділених цьому банку як стабілізаційний кредит.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!