НБУ посилив умови виведення капіталу з України

Четвер, 14 липня 2016, 10:29

Національний банк вдосконалив порядок видачі, відмови у отриманні та відкликання індивідуальних ліцензій для проведення деяких операцій з іноземною валютою.

Про це йдеться у постанові Національного банку № 353 від 12 липня, передає прес-служба регулятора.

Як наголошується, відтепер для отримання індивідуальних ліцензій юридичні особи та фізичні особи-підриємці не повинні подавати до Національного банку документи, які знаходяться у публічному доступі - виписки з ЄДРПОУ.

"При цьому фізичні особи, які не є підприємцями, для отримання індивідуальних ліцензій на розміщення валютних цінностей на рахунках за межами України мають подати до Нацбанку копію податкової декларації про майновий стан і доходи для перевірки джерел походження коштів", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

"Водночас для унеможливлення непродуктивного відтоку капіталу з України Нацбанк передбачив додаткову підставу для відмови у видачі індивідуальних ліцензій. А саме - у разі, якщо отримати ліцензію намагається особа, яка переховується від органів досудового розслідування, слідства, суду або органів влади", - повідомляє НБУ.

Згідно з повідомленням, Національний банк також спростив для власників індивідуальних ліцензій подання до регулятора звітів про проведені операції за  рахунками, відкритими за межами України. Відтепер це відбуватиметься в електронній формі, замість паперової форми.

Зміни набувають чинності з 14 липня 2016 року.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!