ВВП Ірландії виріс на 26%

Середа, 13 липня 2016, 20:51

Центральне управління статистики Ірландії переглянуло оцінку зростання ВВП країни, в результаті чого показник зріс майже втричі.

Зростання обумовлене переносом в Ірландію штаб-квартир ряду великих міжнародних компаній, пише Газета.ru.

Оцінка переглянута з 7,8% зростання ВВП в 2015 році до 26,3% ВВП, при цьому обидва показники є кращими в Європі.

Ключовий внесок в зростання ВВП країни обумовлений різким зростанням вартісного обсягу виробництва в промисловості і будівництві, який, за даними управління статистики, зріс на 87,3%: з 46,525 млрд євро до 87,144 млрд євро.

Реклама:

Решта галузей також в 2015 році демонстрували зростання. За даними управління статистики, зростання в інших галузях коливалося від 5,7 до 10,4%. Експорт з Ірландії за рік зріс на 34,4%, імпорт зріс на 21,7%.

Економіст Джим Пауер заявив ірландському виданню The Irish Independent, що це "безглузді показники", так як різке зростання обумовлене зростанням "разових факторів", на його думку, поки складно говорити про реальне зростання, варто краще розібратися в поточній ситуації.

"Нам слід дивитися на безробіття, податкові надходження, рівень споживання та споживчої впевненості", - зазначає Пауер.

У свою чергу міністр фінансів Ірландії Майкл Нунен впевнений, що ірландська економіка продовжує зростати. За його словами, завдяки зростанню ВВП Ірландія тепер отримала доступ до дешевих кредитів і їй тепер не потрібно доводити власну фінансову стабільність.

Нунен, зокрема, зазначає, що зовнішній борг Ірландії тепер становить всього 80% ВВП проти 88% в попередньому прогнозі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: