"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Гра Pockemon GO збільшила вартість Nintendo на 9,2 мільярда доларів

Середа, 13 липня 2016, 17:52

Акції японської компанії Nintendo, що спеціалізується на створенні ігор і ігрових консолей, за тиждень виросли більш ніж на 50%, збільшивши вартість компанії на 9,2 мільярда доларів до майже 28 мільярдів, після виходу гри Pockemon GO, яка стала однією з найпопулярніших ігор в світі.

Про це повідомляє The Guardian.

Згідно з вчорашнім повідомленням The Guardian, вартість акцій вже перевищила 50%: Тільки за вівторок їх вартість на Токійській біржі збільшилася на 12,8%, до 22,86 тис ієн (224,21 долара) за штуку.

Як зазначає Huffington Post, зараз компанія Nintendo коштує близько 28 мільярдів доларів, у порівнянні з 18 мільярдами минулого тижня.

Реклама:

Pokemon GO, гра з елементами доповненої реальності, яка працює в смартфонах на iOS і Android, вийшла 6 липня.

"Гравець за допомогою камери досліджує навколишню місцевість у пошуках схованих на ній покемонів. Як тільки він знаходить істоту, він може захопити її за допомогою спеціальної команди. Після цього гравець може тренувати і виховувати покемона, а також вступати в битви з іншими гравцями. Можна працювати над покемоном самостійно, а можна прискорити процес за додаткову плату", - пояснює мету гри Apparat.

Не дивлячись на те, що в даний момент гра доступна тільки на ринках США, Австралії, Нової Зеландії та Німеччини, вона моментально стала головним світовим хітом.

Згідно з дослідженням компанії Sensor Tower, Pokemon Go приносить розробникам близько 1,6 мільйона доларів в день при 7,5 мільйони завантажень в американському App Store.

Також, згідно з дослідженням SimilarWeb, ке вийшло 10 липня, більше 60% скачали гру на Android в США, користуються ним щодня - за кілька днів Pokemon Go майже наздогнав за популярністю Twitter.

Також, станом на 8 липня, програма в даний час використовується в середньому 43 хвилини 23 секунди в день, що вище, ніж у популярних додатків WhatsApp, Instagram, Snapchat і Messenger.

 


"В Австралії підлітки намагалися проникнути в поліцейську дільницю, щоб зловити покемона. Покемонів знаходили в Іраку, неподалік від лінії фронту війни з "Ісламським державою" і під час демонстрацій протесту в Окленді. Один чоловік ловив покемона під час пологів дружини", - пише Apparat.Як зазначається, користувачі часом дуже сильно захоплюються пошуками покемонів.

"Покемон" - популярна медіафраншиза створена в 1996 році. "Покемон" вперше з'явився як пара ігор, і після цього став другою в світі за популярністю серією комп'ютерних ігор. За мотивами ігор існує аніме, комікси, колекційна карткова гра та інші супутні товари.

Nintendo належить 33% в компанії Pokemon, яка володіє однойменною франшизою. Nintendo також володіє часткою в Niantic, яка розробила мобільний додаток Pokemon Go.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!