"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Марушевська подала два позови на головного "фіскала" Насірова

Середа, 13 липня 2016, 16:22

Керівниця Одеської митниці Юлія Марушевська подала два позови до суду на голову Державної фіскальної служба Романа Насірова.

Про це вона повідомила у Facebook.

"Подаю до суду на Романа Насірова за те, що він з порушенням законодавства проводить конкурс на посади начальників митних постів в Одеській митниці", – написала Марушевська.

За її словами, голова ДФС "створив у Києві конкурсну комісію з захисників корупційних схем, щоб ті визначили, хто буде працювати на митниці в Одесі".

Реклама:
 

"Це свавілля з боку глави ДФС. Він не має права оголошувати конкурс таким чином. Пан Насіров просто боїться, що на митниці будуть нові працівники", – заявила Марушевська.

"Крім того, після того як ми почали провадження щодо особливо резонансних персонажів на керівних посадах пан Насіров заборонив нам проводити дисциплінарні провадження щодо начальників митних постів", – додала вона.

"Це також порушення законодавства і, відповідно, ще один позов", – наголосила керівник одеської митниці.

Марушевська стверджує, що за останні місяці "вдалося виявити не один факт зловживання серед керівників всередині служби".

"Тепер у нас хочуть забрати навіть теоретичну можливість оновлювати кадри: ми не можемо документувати факти порушень окремих керівників митниці, а ДФС, всупереч закону, буде присилати нам своїх "парашутистів" на митницю", – заявила вона

"Дві справи передала сьогодні до суду", – підсумувала Марушевська.

Як відомо, на початку червня голова фіскальної служба Роман Насіров заявив, що звільнить Марушевську з керівництва Одеської митниці до осені.

Він мотивував це тим, зокрема, що Одеська митниця не виконує плани, погано здійснює контроль вантажів.

Насіров натякав на популізм Марушевської, але запевняв, що в нього немає конфлікту з нею.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!