"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Глава ФДМУ запевнив, що приватизації ОПЗ будь-якою ціною не буде

Середа, 13 липня 2016, 10:41

Глава Фонда державного майна Ігор Білоус запевнив, що не має на меті провести приватизацію будь-якою ціною, головне - щоб усе відбулося справді прозоро, щоб завод знайшов стратегічного інвестора.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

"Нагадаю: аби все відбулося справді вигідно для держави, а не для окремих осіб, необхідно, щоб, з одного боку, держава надала певні гарантії інвесторам щодо транспортування газу та оренди землі, а інвестори, зі свого боку, не злякалися, подали документи і гарантійні внески", - заявив Білоус.

За його словами, щоб конкурс відбувся, претендентів має бути щонайменше двоє, причому, один - обов’язково нерезидент. 

Реклама:

"Зрештою, виробництво це складне й дороге, його треба підтримувати у робочому стані, а вести бізнес в Україні – справа не з легких. Тож, якщо раптом заявок буде небагато або робоча група після вивчення пакету документів не дасть інтересантам дозволу на участь, другий конкурс можна буде провести восени - вже з урахуванням наявного на сьогодні досвіду", - написав голова ФДМУ.

Крім того, він запевнив, що він не має на меті провести приватизацію будь-якою ціною.

"Головне - щоб усе відбулося справді прозоро, щоб завод знайшов стратегічного інвестора. Це важливо і для країни, і для мене як керівника ФДМУ, який доклав неабияких зусиль для підготовки ОПЗ до приватизації. Тому я закликаю усіх слідкувати за процесом: чим більше буде спостерігачів - тим краще", - підсумував він.

Як відомо, 13 червня ФДМУ офіційно оголосив конкурс з продажу ОПЗ.

Раніше, Кабінет міністрів затвердив умови приватизації державного пакета акцій ОПЗ 18 травня.

До продажу пропонується 99,6% акцій підприємства.

Як повідомлялося, умови конкурсу приватизації підприємства передбачають участь в ньому не менше 2 учасників, один з яких повинен бути нерезидентом.

2015 рік ОПЗ, згідно з міжнародними стандартами фінансової звітності, закінчив з чистим прибутком 218,514 млн гривень, при цьому в 2014 році підприємство отримало збиток у розмірі 633,277 млн гривень.

ОПЗ є публічним акціонерним товариством, акції якого належать державі, і управляється Фондом державного майна.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: