"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Нафта дешевшає на даних про зростання запасів у США

Середа, 13 липня 2016, 09:52

Вартість нафти в середу повернулася до негативної динаміки після майже 5% зростання днем раніше, оскільки інвестори відіграють дані від Американського інституту нафти (API) про несподіване зростання запасів "чорного золота" в США, а також на тлі фіксації ринками прибутку.

Про це свідчать дані торгів, пишуть "РИА Новости".

Станом на 08.17 вартість вересневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent знижувалася на 1,22% - до 47,88 долара за барель.

Ціна серпневих ф'ючерсів на нафту марки WTI опускалася на 1,05% - до 46,31 долара за барель.

Реклама:

Згідно з даними API, опублікованими у вівторок, запаси нафти в США за тиждень, що завершився 8 липня, збільшилися на 2,2 мільйона барелів - до 523,1 мільйона барелів.

Подібна динаміка виявилася несподіваною для інвесторів, оскільки аналітики, навпаки, прогнозували зниження показника на 3 мільйони барелів.

Тепер увага учасників торгів прикута до майбутньої публікації даних від міністерства енергетики США.

За прогнозами експертів, комерційні запаси нафти в США за тиждень знизилися на 2,95 мільйона барелів, або на 0,56% - до 521,45 мільйона барелів.

На тлі сформованого протиріччя між показниками API і прогнозами за даними Міненерго США інвестори на час вирішили утриматися від рішучих дій і зафіксувати прибуток.

У той же час Міненерго США у вівторок підвищило прогноз нафтових цін на 2016-2017 роки.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: