"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

НАБУ затримало чергового фігуранта розкрадання "кіотських" коштів

Вівторок, 12 липня 2016, 20:47

12 липня детективами Національного антикорупційного бюро України після проведення обшуку було затримано колишнього директора Державного підприємства "Українські екологічні інвестиції".

Про це йдеться у повідомленні бюро.

Як зазначається, дану особу підозрюють у вчиненні за попередньою змовою групою осіб замаху на заволодіння державними коштами, виділеними Україні на підставі Кіотського протоколу до рамкової конвенції ООН про зміну клімату, в сумі понад 480 млн грн. Його дії кваліфіковані за ч.2 ст.15, ч.5 ст.191 КК України.

"Наразі з підозрюваним проводяться невідкладні слідчі дії, готується клопотання до слідчого судді про обрання йому запобіжного заходу. Таким чином, від початку розслідування у кримінальному провадженні за фактом замаху на заволодіння "кіотськими" коштами про підозру у вчиненні кримінального правопорушення повідомлено вже 4-м особам, троє з яких затримано", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

Досудове розслідування у даному кримінальному провадженні знаходиться на завершальній стадії.

Нагадуємо, 21 січня 2016 року за результатами аналітичної роботи НАБУ було розпочато кримінальне провадження за фактом замаху на розтрату державних коштів в особливо великих розмірах. 

16 травня НАБУ затримало секретаря комітету з державних закупівель ДП "Українські екологічні інвестиції". 1 червня у м.Старобільськ Луганської області було затримано другого підозрюваного.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!