"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Українські єврооблігації досягли максимуму 2014 року - Bloomberg

Вівторок, 12 липня 2016, 16:37

Рівень прибутковості трирічних доларових облігацій (євробондів) України вперше з січня 2014 роки опустився нижче 8%.

Про це пише Finance.ua з посиланням на Bloomberg.

Експерти пов'язують таку динаміку з тим, що зараз інвестори перебувають в активному пошуку високоприбуткових активів.

Починаючи з лютого поточного року, прибутковість українських доларових облігацій з терміном погашення в 2019 році знизилася більш ніж на 4 п.п., а 11 липня - на 6 п.п., до 7,71%, - пише агентство.

Реклама:

На думку експертів, така динаміка свідчить про те, що інвестори все більше впевнені в майбутньому зростанні української економіки, особливо після того, як уряд України досяг угоди з МВФ про реструктуризацію боргу в 15 млрд доларів в 2015 році, а також зважаючи на підготовку нового траншу - в 17,5 млрд доларів.

Крім того, пише Bloomberg, за оцінками інвесторів українські активи стали більш дохідними, в порівнянні з європейськими.

Так, прибутковість боргу розвинених країн майже на 10 трлн доларів з індексу Bloomberg Global Developed Sovereign Bond опустилася нижче нуля в очікуванні кроків центробанків цих країн, які вони зроблять для стимулювання ліквідності та прибутковості цінних паперів, яка впала після референдуму в Великобританії.

Крім того, тенденція до зміцнення курсу української гривні, яка з кінця лютого зміцнилася на 8,2%, все більше привертає інвесторів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!