Гройсман обіцяє "прославити" на всю країну тих, хто заважає бізнесу

Вівторок, 12 липня 2016, 16:10

Уряд не допустить тиску на реальний бізнес, а імена представників контролюючих органів, які створюватимуть проблеми для його розвитку, будуть відомі на всю країну.

Про це під час зустріч з представниками бізнесу у вівторок заявив Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, повідомляє Укрінформ.

"У цьому залі є представники контролюючих структур. Хочу вам повідомити, що я як Прем’єр-міністр не буду миритися з тим, що ви будете займатися тиском на бізнес у своїх областях, у своїх районах. Ви будете "національними героями", вас знатиме вся країна, якщо ви застосовуватимете закон для того, щоб тиснути на бізнес, виписуватимете їм незрозумілі штрафи, а потім доводитимете їх до судів, потім програватимете ці суди і продовжуватимете переслідувати цей бізнес. Такого не буде, доки я буду прем’єр-міністром", - сказав Гройсман.

Він додав, що  має бути партнерство відкритого чесного і публічного бізнесу і контролюючих структур, які мають забезпечити інтереси держави.

Реклама:

Гройсман нагадав, що уряд відкрив "гарячу лінію".

За його словами, на неї надходить дуже багато скарг майже на всі контролюючі органи, але "чемпіоном", на превеликий жаль, є Державна фіскальна служба".

"Представникам контролюючих структур хотів би сказати, що мені не потрібні ваші пояснення. Мені потрібне ваше розуміння того, що ситуація має змінюватися", - наголосив Прем’єр-міністр.

За його словами, під час зустрічей із бізнесменами він часто чує, що у контролюючих структур - то ДФС, то МНС, то СЕС, то ще якихось, - часто виникають до них якісь питання.

Прем’єр нагадав, що ці органи мають дбати про добробут країни, вони ж натомість намагаються використовувати дані державою можливості, щоб створювати проблеми тим, хто реально працює.

"Коли підприємство впало, коли немає реального виробництва, ніхто ж туди не приходить - приходять туди, де працюють, де створюють національний продукт, де підприємство працює нормально і ритмічно, і починають до нього мати якісь претензії", - констатував Гройсман.

Звертаючись до представників бізнесу, він зазначив, що хотів би сьогодні почути від них, що відбувається з тиском контролюючих структур, яка взаємодія з ДФС, з митниками, де у нас сьогодні проблеми, які можна вирішити на рівні Кабінету Міністрів і на рівні необхідних змін до законодавства.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!