ОПЕК збільшив видобуток нафти в червні до максимуму з 2008 року

Понеділок, 11 липня 2016, 20:51

Видобуток нафти країнами ОПЕК в червні 2016 року зріс на 300 тис. барелів на добу і досяг рекордних з серпня 2008 року 32,73 млн бар на добу.

Про це повідомляє S&P Global Platts за результатами опитування представників картелю і фахівців галузі, пише "Інтерфакс-Україна".

Найбільш масштабне збільшення видобутку зафіксовано в Нігерії - на 150 тис. бар на добу. Втім, мова в даному випадку йде швидше про відновлення колишніх показників, оскільки в травні видобуток в країні впав до мінімуму за 30 років через напади бойовиків.

У Лівії видобуток зріс на 60 тис. барна добу, до 310 тис. бар на добу, однак видобувні потужності в країні працюють менш ніж на чверть від свого потенціалу (1,6 млн бар на добу).

Реклама:

Іран в минулому місяці наростив виробництво нафти до рекордних з 2011 року 3,63 млн бар на добу, що близько до досанкційного рівня. З грудня минулого року країна збільшила видобуток на 740 тис.бар на добу.

Тим часом видобуток в Венесуелі в червні впав на 120 тис. бар на добу, до мінімальних з лютого 2003 року 2,15 млн бар на добу.

Зниження обсягів виробництва пояснюється недостатніми інвестиціями, підвищеною вартістю, заборгованістю нафтосервісних компаній країни і скороченням активності буріння.

Аналітики S&P Platts відзначають, що найближчим часом відновлення видобутку в Венесуелі чекати не варто.

Крім того, Ірак скоротив видобуток на 20 тис. бар на добу через зниження показників південних родовищ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: