Китайські компанії визнані найбільш непрозорими на ринках

Понеділок, 11 липня 2016, 15:35

У рейтингу прозорості звітності компаній з ринків, що розвиваються Transparency International останні місця посіли компанії з Китаю.

Про це повідомляє РБК.

Як зазначається, у дослідженні Transparency International проаналізувала звітність 100 найбільших компаній з 15 країн ринків.

Компанії оцінювалися за трьома критеріями - вжиті антикорупційні заходи, прозорість звітності в організаційній структурі компанії, а також ключові показники, які компанія розкриває в кожній країні, в якій веде діяльність.

Реклама:

Перші три рядки по прозорості зайняли компанії з Індії - стільниковий оператор Bharti Airtel (7,3), телекомунікаційна компанія Tata Communications (7) та автовиробник Mahindra & Mahindra (6,7).

Найгірші показники з прозорості корпоративної звітності показали китайські компанії.

З 15 компаній з найгіршою прозорістю, де цей показник становив 1 та нижче, 14 - китайські.

При цьому у трьох компаній (виробника автозапчастин Wanxiang Group, виробника електронної техніки Galanz та автовиробника Chery Automobile) показник прозорості становить 0 балів. Зі 100 компаній, представлених у рейтингу, Китай представляють 37, однак їх середній бал дуже невисокий - 1,6.

Transparency International звернулася до китайського уряду із закликом "негайно вжити заходів щодо підвищення стандартів прозорості та відкритості бізнесу".

Найбільш прозорою компанією з КНР виявився виробник телекомунікаційного устаткування ZTE (5,9,бали).

Загальний рівень прозорості корпоративної звітності в країнах, згідно рейтингу TI, виявився досить невисоким: показники 75 із ста компаній - нижче 5 балів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: