"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

З початку року українці сплатили 5,2 мільярда військового збору

Понеділок, 11 липня 2016, 14:52

За оперативними даними протягом січня-червня 2016 року до бюджету сплачено 5,2 млрд гривень військового збору.

Про це повідомила заступник директора департаменту - начальник управління адміністрування доходів і зборів з фізичних осіб Департаменту податків і зборів з фізичних осіб ДФС Тетяна Федченко, передає прес-служба відомства.

За її словами, цього року фіксується зростання сплати військового збору порівняно з відповідним періодом минулого року на 20%.

"Тоді платники сплатили майже 4,1 млрд гривень, а протягом всього минулого року - 9,2 млрд гривень. У 2014 році, коли у серпні  було впроваджено сплату збору, на потреби армії надійшло 2,5 млрд гривень", - сказала вона.

Реклама:

"Враховуючи ситуацію на сході нашої країни платники сумлінно сплачують військовий збір. До того ж і ставка 1,5% є не надто високою. На підвищення рівня надходжень також вплинули заходи з детінізації економіки, зокрема, виявлення робітників, які отримують зарплатню "в конвертах", а також підвищення рівня мінімальної зарплатні", - зазначила Федченко.

Посадовець також нагадала, що платниками збору є фізичні особи як резиденти, так і нерезиденти, які отримують доходи в Україні, а також податкові агенти. Збір сплачується з усіх доходів, які оподатковуються податком на доходи фізичних осіб.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!