Україна та Канада підписали угоду про зону вільної торгівлі

Понеділок, 11 липня 2016, 13:55

Україна та Канада в понеділок підписали Угоду про створення зони вільної торгівлі.

Про це повідомляється на сторінці Міністерства економічного розвитку і торгівлі у Twitter.

Документ підписали перший віце-прем'єр-міністр - міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів і міністр міжнародної торгівлі Канади Христя Фріланд.

Президент Петро Порошенко заявив, що Угода про зону вільної торгівлі між Україною та Канадою набуде чинності негайно, але буде імплементована протягом 7 років.

"Канада і Україна завершили свої переговори щодо Угоди про зону вільної торгівлі, в результаті цих переговорів ми досягли остаточного завершення всіх юридичних аспектів цієї угоди", - сказав Трюдо в ході спільної заяви з президентом Петром Порошенко.

Канадський прем'єр підкреслив, що підписання угоди "полегшить доступ до ринку, створить більш прогнозований режим торгівлі".

За його словами, будуть усунені всі бар'єри в торговельних питаннях, і реалізація угоди "буде на користь обом країнам".

"Це створить нові можливості, нові робочі місця для людей двох країн, створить нові ринки для товарів і сприятиме зростанню рівня життя наших громадян, це новий сплеск розвитку наших економік", - підсумував Трюдо.

Як відомо, під час прем'єрства Арсенія Яценюка влітку минулого року було парафовано Угоду про зону вільної торгівлі між Україною та Канадою.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: