"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Суд заарештував 20 свердловин компанії Злочевського

Понеділок, 11 липня 2016, 09:23

Печерський районний суд Києва задовольнив клопотання Генеральної прокуратури й наклав арешт на 20 свердловин однієї з найбільших газодобувних компаній "Еско-Північ", що належить колишньому міністру екології й природних ресурсів Миколі Злочевському.

Про це сказано в ухвалі суду від 1 липня, оприлюдненій в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Зокрема, були арештовані 2 свердловини на Деркачівсько-Войтенівській площі, 5 свердловин - на Карайкозівському родовищі, 12 - на Ракитнянському родовищі й 1 - на Роганській площі (усі - Харківська область).

Разом з арештом суд заборонив ТОВ "Енергосервісній компанії "Еско-Північ" продавати добуті на свердловинах вуглеводні.

Реклама:

Арешт був накладений у рамках досудового розслідування Генпрокуратури №42014000000000375 від 7 липня 2014 року відносно присвоєння коштів посадовими особами ДК "Укргазвидобування" протягом 2010-2014 років при виконанні договорів про спільну діяльність, а також по підозрі в ухилянні від сплати податків посадовими особами рада компаній із групи Burisma.

У рамках цього ж провадження, суд заарештував 12 свердловин ТОВ "Перша українська газонафтова компанія" (належить Злочевському) на Пролетарському родовищі в Дніпропетровській області й 1 свердловину "Системойлінженеринг" (належить кіпрській "Diloretio Holdings Ltd) на Водянівській площі в Харківській області.

Як повідомлялося, Злочевський є власником компанії Burisma Holdings, що заснована у 2002 році.

У її склад входять 4 операційні компанії, що займаються розробкою родовищ і видобутком вуглеводнів, - енергосервісна компанія "Еско-Північ", "Парі", "Перша українська газонафтова компанія" і "Алдеа".

Burisma Holdings володіє 20 ліцензіями на видобуток вуглеводнів у Україні.

Українські новини

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: