"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Вищий адмінсуд легалізував алкогольний контрафакт - "Укрводка"

П'ятниця, 1 липня 2016, 17:06

Мінімальні роздрібні ціни на алкоголь були понижені до рівня 2013 року.

Про це ЕП повідомила прес-служба асоціації "Укрводка".

Вищий адміністративний суд України після розгляду позову Люботинського заводу "Продтовари" проти Кабінету міністрів знизив мінімальну роздрібну ціну до рівня 2013 року. Відтепер вона становить 39,9 гривні за пляшку горілки на відміну від колишніх 54,9.

Як стверджують в асоціації, таке рішення "повертає алкогольну галузь на 10 років назад і призведе до мільярдних втрат держбюджету".

Реклама:

На їхню думку, така ціна є необгрунтованою та абсурдною при акцизних та інших податкових нарахуваннях на рівні 30 гривень за кожну пляшку.

В асоціації побоюються, що сурогат таким чином було легалізовано на законодавчому рівні, і для нелегального алкоголю зник останній бар'єр на шляху до споживачів.

Нагадаємо, що у грудні 2015 року справа вже розглядалася на рівні Окружного адмінсуду Києва. Тоді рішення було прийнято на користь позивачів - Люботинського заводу.

Також президент Асоціації легальних виробників алкоголю Андрій Ахтаніну у коментарі "Лігабізнесінформ" заявляв, що Люботинський завод, зацікавлений у зниженні МРЦ через те, що"славиться випуском контрафакту".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: