"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Нафта дешевшає на тлі побоювань про перенасичення ринку

П'ятниця, 1 липня 2016, 17:34

Ціни на нафту знизилися в п'ятницю, оскільки увага інвесторів знову переключилася на перенасичення ринку через відновлення виробництва в Нігерії і Канаді, в той час як видобуток в країнах ОПЕК в червні досяг рекордного максимуму.

Про це пише Рейтер.

Незважаючи на п'ятничні втрати, котирування готуються показати перше тижневе зростання за три тижні на тлі ралі через активні покупки після рішення Британії вийти з ЄС.

До 13:45 ф'ючерси на Brent знизилися на 0,38% до 49,52 долара за барель. Ф'ючерси на американську нафту WTI до цього часу впали на 0,37% до позначки 48,15 долара за барель.

Реклама:

Атаки бойовиків в Нігерії знизили виробництво до мінімуму за 30 років, однак з 16 червня ситуація стабілізувалася, дозволивши видобутку поступово відновлюватися.

Виробництво в регіоні нафтоносних пісків Канади також поступово зростає після того, як лісові пожежі скоротили видобуток.

Посилюючи побоювання про перенасичення ринку, дослідження Рейтер показало в четвер, що видобуток нафти країнами ОПЕК зріс в червні до максимуму в новітній історії, оскільки нафтова галузь Нігерії частково відновилася після атак бойовиків, а Іран і країни Перської затоки наростили поставки.

Однак, незважаючи на нові ознаки посилення перенасичення, міністр енергетики США Ернест Моніз сказав в п'ятницю, що очікує зрівнювання попиту та пропозиції нафти до 2017 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!