"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

За 9 років держава влила до держбанків майже 90 мільярдів - Гонтарева

Четвер, 9 червня 2016, 15:34

Держава за останні 9 років витратила на капіталізацію державних банків майже 90 мільярдів гривень.

Про це заявила глава Національного банку Валерія Гонтарева в ході презентації першого звіту регулятора про фінансову стабільність, передає УНІАН.

Вона підкреслила, що важливо прискорити стратегічне реформування державного банківського сектора, починаючи з принципів формування наглядових рад держбанків і вибору їх менеджменту на конкурентній основі, для чого потрібно ряд змін у законодавство України.

Як повідомлялося, 27 січня Кабінет міністрів ухвалив рішення про докапіталізацію зазначених банків, зокрема, статутний капітал "Ощадбанку" збільшиться на 4,96 мільярда гривень - до 34,8 мільярда гривень, "Укрексімбанку" на 9,32 мільярда гривень - до 31 мільярда гривень.

Реклама:

"Державний ощадний банк України" зареєстровано Національним банком 31 грудня 1991 року. 100% акцій банку належать державі.

"Укрексімбанк" працює на ринку України з 1992 року і входить до групи найбільших банків за активами. 100% акцій банку належать державі.

Як відзначали в Національному банку, регулятор не планує монетизувати ОВДП для докапіталізації Державного ощадного банку та Українського експортно-імпортного банку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!