НБУ просить парламент удосконалити законодавство

Четвер, 9 червня 2016, 15:01

Національний банк продовжує наголошувати на необхідності удосконалення законодавства та рекомендує пришвидшити імплементацію Засад стратегічного реформування державного банківського сектору.

Про це говориться у першому Звіті про фінансову стабільність на сайті Національного банку України.

Насамперед, регулятор закликає Парламент схвалити законопроекти, які сприятимуть відновленню банками повноцінного кредитування.

Зокрема, законопроект № 3555 "Про фінансову реструктуризацію", законопроект № 4004 "Про реструктуризацію зобов’язань громадян України за кредитами в іноземній валюті, що отримані на придбання єдиного житла (іпотечні кредити)", а також законопроект №4529 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо стимулювання кредитування в Україні", який посилить права кредиторів.

Реклама:

Національний банк рекомендує також пришвидшити імплементацію Засад стратегічного реформування державного банківського сектору.

"Реформування державних банків варто розпочати зі зміни принципів формування Наглядових рад державних банків та обрання менеджменту на конкурентних засадах. Для цього необхідно внести зміни до низки законів України", - наголошується у звіті.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!