"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Adidas поверне виробництво в Німеччину за допомогою роботів

Четвер, 9 червня 2016, 09:36

Компанія Adidas вирішила почати в 2017 році масове виробництво взуття на заводі недалеко від Ансбаха в Баварії, після шести місяців випробувань.

Про це повідомляють "Ведомости".

Як наголошується, в Баварії і ще на одному заводі, який буде побудований в США, Adidas планує через 3-5 років випускати щорічно близько 1 млн пар бігових кросівок.

"Останні 30 років, коли західні компанії переміщували виробництво в країни, що розвиваються заради економії на оплаті праці, таке здавалося неймовірним. Але зростання зарплат в Китаї і прогрес в робототехніці можуть змінити ситуацію", - пише видання.

Реклама:

Процес виробництва пари кросівок на новому заводі від початку і до кінця займає близько п'яти годин, при тому що аналогічний процес для Adidas в Азії може зайняти кілька тижнів.

Завдяки автоматизації на заводі в Німеччині буде працювати тільки 160 чоловік. Їх число може навіть зменшитися, але компанія не ставить за мету повну автоматизацію.

Adidas стверджує, що на кілька років випереджає конкурентів, включаючи Nike і Under Armour, у яких ще немає таких заводів.

Одна з великих переваг нового заводу Adidas - продуктивність. Хоча потрібно випустити більші партії взуття, щоб більш точно оцінити її, заявляє компанія.

За оцінками Boston Consulting Group, до 2025 р роботи дозволять збільшити продуктивність у багатьох галузях на 30% і знизити витрати на оплату праці на 18% в таких країнах, як США, Китай і Німеччина.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!