"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Ціни виробників промпродукції в травні зросли на 5,3%

Середа, 8 червня 2016, 20:22

Ціни виробників промислової продукції в травні 2016 року порівняно з попереднім місяцем зросли на 5,3%, з початку року - на 13,9%.

Про це свідчать дані Держстату.

Як наголошується, продукція добувної промисловості і розроблення кар’єрів у травні подорожчала на 19,7%, що в основному спричинено підвищенням цін у добуванні природного газу у 2,3 разу, сирої нафти на 19,7% та металевих руд на 7,3%.

"У переробній промисловості ціни зросли на 4,0%, у тому числі у металургійному виробництві, виробництві готових металевих виробів, крім машин та устаткування - на 13,4%, інших транспортних засобів - на 3,5%, хімічних речовин і хімічної продукції - на 1,7%, коксу та продуктів нафтоперероблення - на 1,6%", - повідомляє Держстат.

Реклама:

Водночас у виробництві  автотранспортних засобів, причепів і напівпричепів продукція подешевшала на 0,8%.

"У виробництві харчових продуктів, напоїв і тютюнових виробів відбулося зростання цін на 0,3%, зокрема, у виробництві напоїв - на 2,1%, переробленні та консервуванні фруктів і овочів - на 2%, виробництві тютюнових виробів - на 1,4%,  продуктів борошномельно-круп’яної промисловості - на 0,5%", - йдеться у повідомленні.

Разом з тим у виробництві молочних продуктів зафіксовано зниження цін на 1,7%, цукру - на 1,3%, м’яса та м’ясних продуктів - на 0,8%.

"У постачанні електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря спостерігалося зростання цін на 2,4%. При цьому електроенергія подорожчала на 2,7%, теплоенергія подешевшала на 1,1%", - повідомляє прес-служба.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: