Нацбанк лібералізував валютні операції з оплати послуг нерезидентів

Середа, 8 червня 2016, 20:35

Правління Національного банку України прийняло постанову, якою лібералізовані деякі вимоги до валютних операцій з оплати робіт, послуг, прав інтелектуальної власності нерезидентів.

Про це повідомляє прес-служба НБУ.

Так, резидентам більше не потрібно одержувати акт цінової експертизи Державного інформаційно-аналітичного центру моніторингу зовнішніх товарних ринків, який засвідчує відповідність контрактних цін на роботи, послуги, права інтелектуальної власності.

Також, не потрібно буде погоджувати платежі резидентів-позичальників на користь ЄБРР, МБРР згідно з договорами про підготовку проектів у державному, комунальному або приватному секторах, щодо яких ці банки розглядають можливість надання фінансування, та в межах реалізації будь-яких інших з ними угод.

Реклама:

Не потрібне погоджування платежів резидентів-позичальників за контрактами на виконання робіт та/або надання послуг для потреб вказаних проектів за рахунок фінансування МБРР та ЄБРР. 

Крім того, резидентів звільнено від необхідності обов’язкового перекладу на українську мову та нотаріального засвідчення документів, які подаються ними до банків для проведення операцій з оплати робіт, послуг, прав інтелектуальної власності нерезидентів, та документів, які подаються ними до НБУ для одержання погодження. 

Також зменшено перелік документів, необхідних для отримання резидентом погодження НБУ на здійснення окремих операцій із оплати робіт, послуг, прав інтелектуальної власності нерезидентів.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!