"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Через Brexit Британії доведеться заново домовлятися з СОТ

Середа, 8 червня 2016, 15:02

У тому разі, якщо Британія вирішить вийти з ЄС, їй доведеться починати "з нуля" переговори щодо угод про вільну торгівлю з членами Світової організації торгівлі (СОТ).

Про це заявив голова організації Роберто Азеведо, повідомляє The Guardian.

Він також підкреслив, що жодних попередніх обговорень з британським урядом наслідків можливого виходу Британії з ЄС не було.

Азеведо наголосив на тому, що у Британії не буде можливості "вирізати і вставити" свої старі торговельні угоди ЄС на нові домовленості з країнами СОТ.

Реклама:

Голова СОТ також повідомив, що йому "незручно" бути втягнутим в дискусію щодо референдуму про Brexit, але думає, що важливо донести правдиву інформацію щодо майбутнього Британії в СОТ у разі виходу країни з ЄС.

"Британія є членом СОТ і продовжить бути членом СОТ. Але (у разі Brexit) Британія залишиться членом організації конкретних державних зобов'язань. У нас не було раніше подібної ситуації", - сказав він.

Тому, за словами голови СОТ, у разі Brexit, Британії доведеться "з нуля" починати переговори про вільну торгівлю з усім країнами, які входять до СОТ і Роберто Азеведо не береться прогнозувати скільки це може забрати часу.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Франція і Німеччина готують спільний план щодо майбутнього Євросоюзу після референдуму у Великій Британії, незалежно від того, чи вирішать британці піти з ЄС, чи залишаться у союзі.

Європейська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: