Насіров каже, що знає, як вивести зарплати з тіні

Середа, 8 червня 2016, 12:11

Середні збори єдиного соціального внеску після зниження ставки податку в 2 рази знизилися на 27%.

Про це в ході інтерв'ю на 24 каналі заявив голова Державної фіскальної служби Роман Насіров, пише "УНІАН".

"Якщо взяти середні збори ЄСВ у жовтні-листопаді минулого року, то вони були на рівні 15 мільярдів гривень, зараз вони на рівні 10,5-11 мільярдів гривень. Тобто, пропорційно зі зменшенням ставки збирається більше, але це абсолютно менша сума", - сказав Насиров.

Голова ДФС зазначив, що через це Пенсійний фонд отримує приблизно на 4 мільярди гривень менше щомісяця.

Реклама:

"Ми продовжуємо працювати над детінізацією заробітних плат, але в цей час нам разом з урядом і Міністерством фінансів треба вирішувати, якими джерелами покривати дефіцит Пенсійного фонду", - зазначив Насіров.

Голова ДФС зазначив, що в Україні офіційно отримують зарплату лише близько 10,5 мільйонів чоловік, з них 4 мільйони отримують мінімальну, а в сусідній Польщі з меншим населенням офіційну зарплату повчає близько 20 мільйонів чоловік.

"І моя думка, що нам, як державі, якщо не з першого разу, то за кілька кроків потрібно прийти до того, щоб мінімальна одержувана зарплата в країні складала щонайменше 5 тисяч гривень. Якщо у нас буде встановлена така мінімальна - це буде не сьогодні, не завтра, це буде реалістично робити в наступному році, коли у нас буде встановлена така заробітна плата, у нас буде кумулятивний ефект детінізації", - сказав Насіров.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: