"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Росія перестала фінансувати будівництво Керченського мосту

Середа, 8 червня 2016, 11:33

Фінансування будівництва мосту через Керченську протоку до окупованого Криму, яке веде компанія Аркадія Ротенберга "Стройгазмонтаж", тимчасово припинене.

Про це пише "Медуза" з посиланням на Forbes.

Останній раз гроші "Стройгазмонтаж" на будівництво мосту перераховувала з бюджету в грудні 2015 року. Намічена на 2016 рік виплата 65,4 мільярдів рублів поки так і не зроблена.

Про це йдеться в листі, направленому гендиректором "Стройгазмонтаж" Андрієм Кириленко на ім'я першого заступника міністра транспорту Євгена Дітріха і глави Росавтодора Романа Старовойта.

Реклама:

У листі, копія якого є у Forbes, Кириленко вказує, що компанія не може будувати міст запланованими темпами і інвестувати в закупівлю дорогого будівельного обладнання через затримку оплати виконаних робіт.

За словами джерела видання, через проблеми з фінансуванням на будмайданчику вже не вистачає обладнання.

Причиною затримки виплати, пише Forbes, стало те, що з 2016 року великі державні будівництва, включаючи Керченський міст, в масовому порядку переводяться з звичного розширеного банківського обслуговування на казначейське.

За словами представника Мінтрансу, всі документи для цього спрямовані на розгляд до уряду, зміни будуть затверджені до кінця червня.

У Росавтодорі також підкреслили, що гроші з бюджету вже виділені і будуть перераховані підряднику як тільки завершиться переоформлення держконтракту на казначейський супровід.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: