"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

На ОПЗ претендують уже близько десяти компаній - Білоус

Середа, 8 червня 2016, 11:16

ПАТ "Одеський припортовий завод" готові придбати уже 4-5 компаній, ще з п'ятьма активізувалися переговори з цього питання.

Про це в інтерв'ю Урядовому кур'єру розповів голова Фонду Ігор Білоус, пише "Укрінформ".

"Кілька днів тому було чотири-п'ять, ще з п'ятьма перемовини активізувалися після того, як КМУ погодив стартову ціну і умови продажу", - сказав Білоус.

За його словами, нині вартість ОПЗ оцінена у 15-17 разів вище, ніж усіх п'яти "азотів", приватизованих раніше.

Реклама:

"Не хотілося б, аби 17 мільярдів гривень, які ми заробимо, просто розчинилися у бюджеті. Я вважаю неправильним, коли приватизація фінансує поточні проблеми бюджету. Нам треба переймати європейську практику - створити спецфонд, куди спрямовувати кошти від приватизації, які витрачатимемо на інфраструктуру, школи, спорт, екологію, погашення суверенного боргу", - розповів Білоус. 

Як повідомлялося, Кабінет міністрів затвердив умови конкурсу з продажу ПАТ "Одеський припортовий завод" зі стартовою ціною на рівні 13 млрд 175 млн гривень.

Раніше голова Фонду державного майна Ігор Білоус повідомляв, що аукціон з продажу ПАТ "Одеський припортовий завод" може відбутися в 20-х числах липня.

Одеський припортовий завод - другий за величиною виробник аміаку і карбаміду і третій - з випуску азотних добрив в Україні. Підприємство також здійснює перевантаження хімічної продукції, що надходить з країн СНД на експорт.

Завод є монополістом на загальнодержавному ринку спеціалізованих послуг з прийому, охолоджування і перевантаження аміаку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!