"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Українські будівельники зможуть працювати в Ізраїлі

Вівторок, 7 червня 2016, 14:02

Уряди України та Ізраїлю підписали угоду про тимчасове працевлаштування українців в окремих галузях Ізраїлю та імплементаційний протокол "А" до угоди, що стосується будівельної галузі.

Про це заявив міністр закордонних справ Павло Клімкін після підписання угоди у вівторок в Києві, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Це унікальна угода, яка дає тисячам українців різних спеціальностей, зокрема будівельних спеціальностей, можливість працювати в Ізраїлі, працювати на тих же умовах, як і громадяни держави Ізраїль з відповідним соціальним забезпеченням, відповідною медичною страховкою", – сказав він.

Він зазначив, що угода передбачає обмін технологіями та досвідом.

Реклама:

Глава МЗС також висловив надію, що в найкоротші терміни угода буде ратифікована як українською, так і ізраїльською стороною.

"Я дуже сподіваюся, що ратифікація відбудеться в короткий проміжок часу", – сказав він.

У свою чергу посол Ізраїлю в Україні Эліав Білоцерковський відзначив важливість цієї угоди і наголосив, що після підписання угоди та протоколу до нього можна буде перейти до підготовки документів, які дозволять працювати в Ізраїлі українським громадянам з іншими спеціальностями.

Він запевнив, що Ізраїль буде радий бачити українських будівельників.

Посол також нагадав, що в наступному місяці Україна та Ізраїль приступають до третього раунду переговорів про створення зони вільної торгівлі між двома країнами.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: