Фонд гарантування збільшив резерви банку "Хрещатик" на 2,6 мільярда

Вівторок, 7 червня 2016, 10:31

За результатами травня обсяг резервів для відшкодування втрат від активних операцій ПАТ "КБ "Хрещатик" було збільшено на 2,6 млрд гривень.

Про це йдеться у повідомленні Фонду гарантування вкладів фізичних осіб.

"Це - стало наслідком проведеної під час дії тимчасової адміністрації переоцінки якості активів банку. Додаткові відрахування в резерви, а також переоцінка інших статей балансу призвели до виникнення від’ємного значення власного капіталу "Хрещатику" у сумі 3,5 млрд гривень", - йдеться у повідомленні.

Як наголошується, основний обсяг додаткових відрахувань у резерви пов’язаний із переоцінкою якості кредитної заборгованості корпоративних клієнтів, а також якості операцій із цінними паперами і фінансового стану емітентів.

Реклама:

"Показово, що обсяг заборгованості за зобов’язаннями позичальників-суб’єктів господарської діяльності, пов’язаних із банком і асоційованих із одним із найбільших акціонерів ПАТ "КБ "Хрещатик", станом на 1 червня сягнув 4,07 млрд гривень", - повідомляє прес-служба.

"Зокрема, заборгованість за кредитами перевищила 1,79 млрд гривень, що становить майже 54% від загального кредитного портфелю банку. А обсяг інвестиційної заборгованості за операціями з цінними паперами - 2,28 млрд гривень", - заявили у Фонді.

"Для порівняння, станом на початок травня обсяг зобов’язань банку перед своїми вкладниками - фізичними особами становив 4,1 млрд гривень", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 5 квітня НБУ визнав банк "Хрещатик"неплатоспроможним, а Фонд гарантування вкладів ввів тимчасову адміністрацію.

Як відомо, 24,9379% акцій банку належить Київській міській державній адміністрації.

Опосередкованими власниками банку є Андрій Іванов з часткою 37,44% і Микола Солдатенко з часткою 24,2% акцій.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: