"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Укрнафті" хочуть безпідставно передати 2 мільярди кубів газу - "Нафтогаз"

Вівторок, 7 червня 2016, 09:36

3 червня 2016 року представник державної виконавчої служби безпідставно передав ПАТ "Укрнафта" близько 2 млрд кубометрів газу, начебто вилучивши його з підземного сховища газу, що управляється ПАТ "Укртрансгаз".

Про це йдеться у повідомленні "Нафтогазу".

Як наголошується, передача газу "Укрнафті" здійснювалась державним виконавцем у Києві на підставі фіктивного акту про виконавчу дію, яка не мала місця.

"При складанні акту державний виконавець, зокрема, порушив порядок здійснення вилучення майна, склавши акт про начебто вилучення газу з підземного сховища газу (які знаходяться, переважно, в західній частині України), при цьому перебуваючи в Києві біля центрального офісу "Укртрансгазу", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

У компанії пояснили, що газ, про який йдеться у судовому рішенні, було видобуто "Укрнафтою" у 2006 році та за рішенням уряду спрямовано на споживання населенням.

"Згідно з законодавством, чинним у той час, "Укрнафта" мала продавати весь товарний газ власного видобутку "Нафтогазу" за ціною, встановленою державним регулятором НКРЕ, для подальшої реалізації цього газу населенню", - йдеться у повідомленні.

"Починаючи з 2005 року менеджмент "Укрнафти" ухилявся від оформлення договорів купівлі-продажу з "Нафтогазом", мотивуючи свою відмову низьким рівнем цін, встановлених НКРЕ", - повідомляє прес-служба.

Також зазначається, що "Нафтогаз" неодноразово висловлював готовність оформити обсяги газу "Укрнафти", передані для споживання населенням, за цінами, встановленими державним регулятором у відповідні періоди.

"У спробі оформити вилучення газу державний виконавець керувався судовим рішенням № 6/521, винесеним Господарським судом Києва у травні 2014 року. 30 березня 2016 року "Нафтогаз" подав заяву про перегляд зазначеного рішення за нововиявленими обставинами", - заявили у компанії.

"Укртрансгаз" не укладав договір зберігання газу з "Укрнафтою", не приймав в компанії ці обсяги газу на зберігання та, відповідно, не має підстав передавати такі обсяги газу "Укрнафті", - повідомляє прес-служба.

ПАТ "Укрнафта" - найбільша українська нафтодобувна компанія. НАК "Нафтогаз України" належить 50%+1 акція "Укрнафти", групі компаній "Приват" Ігоря Коломойського - близько 42% акцій.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: