В ХТЗ звернуться до суду через звинувачення СБУ

Понеділок, 6 червня 2016, 19:14

ПАТ "Харківський тракторний завод" звернеться до суду на підставі практики Європейського суду з прав людини через звинувачення на адресу генерального директора підприємства з боку СБУ.

Про це йдеться в зверненні на сайті ХТЗ.

Представники ХТЗ також відзначають, що звинувачення СБУ в скануванні технічної документації, з метою "передачі даної документації агресору", не відповідає дійсності, тому що сканування стосувалося документації, яка не має статусу секретної.

"Документація, що має статус секретної, була передана ще в березні 2010 р в Харківське конструкторське бюро ім. Морозова, після рішення Мінпромполітики про закриття режимно-секретного відділу на ХТЗ через його непотрібність", - заявляють представники ХТЗ.

Реклама:

Як зазначається, через неконкурентоспроможність металевих виробів власного виробництва, менеджмент заводу розглядає можливість передачі частини технологічного процесу на аутсорсинг з можливістю утилізації повністю зношених виробничих фондів.

"Дивно, що стандартні заходи по економічному оздоровленню стали підставою для того, щоб відкрити кримінальне провадження за надуманими звинуваченнями в "диверсії", - сказано в заяві.

В ХТЗ відзначають, що через арешт майна і всіх банківських рахунків підприємства - діяльність заводу паралізована, співробітники відправлені у відпустки, а затримка з виплати заробітної плати 2,5 тис. співробітникам досягла трьох місяців.

Крім того, в зверненні сказано, що борги ДПС, Пенсійного фонду, Екологічний збір і Податок на землю, в невиплаті яких СБУ звинуватило завод, є додатковим тиском на підприємство.

"Ми будемо ініціювати створення спеціальної слідчої комісії Верховної Ради України, щоб були названі конкретні імена конкретних представників силових структур, які здійснюють тиск на завод, а також з'ясовано, в чиїх комерційних інтересах вони діють по відношенню до ХТЗ", - сказано в зверненні.

Крім того, представники заводу пообіцяли звернутися до суду на підставі практики Європейського суду з прав людини, через звинувачення на адресу генерального директора ХТЗ.

Раніше повідомлялося, що співробітники Служби безпеки запобігли спробі менеджменту російської промислової групи знищити виробничий комплекс ВАТ "Харківський тракторний завод".

При цьому, трохи пізніше повідомлення з сайту СБУ було видалено.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: