"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Білорусь планує відновити імпорт української електроенергії

Понеділок, 6 червня 2016, 16:02

Україна планує поновити експорт електроенергії з України до Республіки Білорусь.

Про це йшлося під час зустрічі міністра енергетики України Ігоря Насалика із першим заступником міністра енергетики Білорусі Леонідом Шенцем, передає прес-служба Міненерго.

Як наголошується, одним із важливих питань, обговорених під час зустрічі, є поновлення експорту електроенергії з України до Республіки Білорусь, який було тимчасово призупинено з листопада 2014 року.

За словами Насалика, поновлення експорту дозволить збільшити навантаження енергоблоків українських АЕС, а також частку атомної генерації в структурі виробництва та зменшити собівартість електроенергії в Україні.

Реклама:

"Крім того, сторони визначили, що постачання електроенергії здійснюватиме Державне підприємство зовнішньоекономічної діяльності "Укрінтеренерго", - йдеться у повідомленні.

Міністр нагадав, що Міненерго розробило проект розпорядження Кабінету міністрів "Про збільшення потенціалу експорту електричної енергії" з метою створення сприятливих умов для експорту електроенергії.

"Наразі це розпорядження проходить процедуру погодження в органах виконавчої влади, а після його прийняття будуть визначені конкретні терміни та обсяги постачання електроенергії", - повідомляє прес-служба.

Також сторони обговорили технічну можливість транзиту української електроенергії через Білорусь до Литви, забезпечення паралельної роботи енергосистем України та Білорусі, а також отримання аварійної допомоги у разі потреби.

Як відомо, Україна в 2015 році скоротила експорт електроенергії на 54,8% порівняно з 2014 роком - до 3,641 млрд кВт-год.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: