НБУ ліквідує банк "Хрещатик"

Понеділок, 6 червня 2016, 14:30

Національний банк України 2 червня 2016 року за пропозицією Фонду гарантування вкладів фізичних осіб прийняв рішення відкликати банківську ліцензію у ПАТ КБ "Хрещатик" та ліквідувати його.

Про це повідомляє прес-служба НБУ

"ПАТ КБ "Хрещатик" було віднесено до категорії неплатоспроможних 5 квітня 2016 року. Це сталося через невиконання задекларованих заходів щодо покращення ліквідності ПАТ КБ "Хрещатик" та відсутністю достатніх дій з боку власників банку для запобігання його неплатоспроможності, а також у зв'язку з тим, що діяльність ПАТ КБ "Хрещатик" не відповідала вимогам банківського законодавства і нормативно-правових актів Національного банку України", - йдеться в повідомленні.

В НБУ наголошують, що в результаті проведеної Національним банком у 2015 році роботи структура власності банку визнана прозорою. Кінцевими власниками банку є Андрій Іванов (37,44%), територіальна громада міста Київ в особі КМДА (25%), Микола Солдатенко (24,24%) та низка міноритарних власників.

Реклама:

Нагадаємо, 5 квітня НБУ визнав банк "Хрещатик"неплатоспроможним, а Фонд гарантування вкладів ввів тимчасову адміністрацію.

Як відомо, 24,9379% акцій банку належить Київській міській державній адміністрації.

Опосередкованими власниками банку є Андрій Іванов з часткою 37,44% і Микола Солдатенко з часткою 24,2% акцій.

Як повідомлялося, за даними НБУ, на 1 жовтня за розміром активів банк займав 18 місце (10,090 млрд гривень) серед 122 діючих банків.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!