"Енергоатом" купить у Григоришина трансформатор за 73 мільйони гривень

Понеділок, 6 червня 2016, 12:58

ДП "НАЕК "Енергоатом" 27 травня за результатами тендеру замовило ПАТ "Запоріжтрансформатор" автотрансформатор зв’язку для Южно-Української АЕС за 73,01 мільйона гривень.

Про це з посиланням на "Вісник державних закупівель", передають "Наші гроші".

До березня 2017 року ЗТР поставить автотрансформатор зв’язку АТДЦТН-250000/330/150-У1 із системою охолодження типу ДЦ.

Його питома вартість становить 11,7 тис доларів за один МегаВольтАмпер потужності.

Реклама:

Передбачено можливість авансу в розмірі 100%, половина з яких оплачується протягом десяти днів після укладення угоди, а решта – у такий же строк після повідомлення про готовність до відвантаження.

Із переможцем змагалися дорожчі ДочП з 100%-ою іноземною інвестицією "Сіменс Україна", чеська компанія "ETD Transformatory a. s." та італійська "Tamini Transformatori Srl".

Раніше ПАТ "Запоріжтрансформатор" виграло тендер на поставку трансформаторів НЕК "Укренерго" запропонувавши 928 млн гривень, замість 2,2 млрд гривень, які компанія спочатку планувала витратити на купівлю устаткування.

Тоді заявки на участь в тендері із закупівлі трансформаторного обладнання НЕК "Укренерго" подали ЗТР, представництва ABB і Siemens в Україні, Daewoo International Corporation і ТОВ "Квант-Сервіс" (Полтава, представник Hyundai).

До другого етапу тендера були допущені всі претенденти за винятком "Квант-Сервіс".

Як відомо, 9 червня АМКУ скасував проведення першого тендеру на закупівлю трансформаторів "Укренерго".

Раніше СБУ заблокувала проведення тендера. Правоохоронці зазначали, що переможцем тендеру на закупівлю трансформаторів стало підприємство, яке не мало законних підстав для участі у ньому.

У ході подальшої перевірки співробітники спецслужби встановили, що у пропозиції цього підприємства вартість продукції була завищена приблизно на 40%.

ЗТР, що входить до групи "Енергетичний стандарт" бізнесмена Костянтина Григоришина, виробляє силові масляні трансформатори, електричні реактори, керовані шунтуючі реактори.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: