Через 2-3 роки 50% ресторанів вийдуть в онлайн

Понеділок, 6 червня 2016, 11:53

У найближчі 2-3 роки ринок мережевих і немережевих кав'ярень і ресторанів може вирости приблизно на 20-30% і більшість цих закладів працюватимуть у форматі онлайн-замовлення.

Про це повідомляє прес-служба компанії Poster.

Згідно з даними компанії, в 2014-2015 роках приріст закладів формату "кав'ярня" в Україні склав приблизно 4-5%. У 2016 році приріст залишиться приблизно на тому ж рівні - близько 6%.

Всього, за оцінками компанії сьогодні в країні працює понад 14 тисяч ресторанів, з яких близько 4 тисяч закладів формату "кав'ярня" з додатковим меню. Їхня рентабельність в кризових умовах знаходиться на рівні 14-16%.

Реклама:

Як повідомляють в Poster всього близько 10% всіх ресторанів і кав'ярень мають власний онлайн-магазин або функціональний сайт-вітрину - це близько 400-500 підприємств, крім служби доставки без оффлайн продажів.

"Не дивлячись на кризові явища, в горизонті 2-3 років ринок мережевих і немережевих кав'ярень і ресторанів може вирости приблизно на 20-30% і більшість цих закладів працюватимуть у форматі онлайн-замовлення", - сказано в повідомленні.

На даний момент до 20% обсягу всіх продажів ресторану або кав'ярні припадає на онлайн, але в майбутньому цей показник може дійти і до 50%.

"Покоління мілленіалов зростає і заробляє, ті, хто народився в 2000-і звикли всю інформацію отримувати онлайн і готові витрачати гроші на те, що їм подобається. Навіть якщо ресторан нічого не доставляє на дом, ціни і меню на сайті повинні бути актуальними, а це відбувається далеко не завжди", - говорить співзасновник Poster Родіон Ерошек.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!