Представник МВФ: Київ може отримати транш в липні

Понеділок, 6 червня 2016, 08:38

Остаточне рішення про надання Україні чергового траншу рада директорів МВФ прийме в червні після аналізу проведення реформ і виконання взятих зобов'язань.

Про це заявив постійний представник МВФ в Україні Жером Ваше в інтерв'ю телеканалу "Інтер", передає "Інтерфакс-Україна".

"Ми будемо судити про це ( чи надавати транш - ІФ) не тільки за обіцянками, а й, що важливіше, по діям, прийнятим для проведення реформ. Ми подивимося на політику, яка буде проводитися в наступному місяці (червні - ІФ) ось те, що ми будемо оцінювати, ось на якій підставі рада директорів прийме остаточне рішення, чи давати транш ", - сказав він.

За словами Ваше, оцінка роботи в проведенні в Україні реформ буде дана в кінці червня.

Реклама:

Як випливає з інтерв'ю, в разі, якщо оцінка буде позитивною, то вже в середині липня Україна може отримати черговий транш.

Як відомо, 25 травня віце-прем'єр-міністр - міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів повідомив, що Україна погоджує оновлений меморандум із ключовим кредитором країни - Міжнародним валютним фондом і планує незабаром завершити необхідний обсяг законодавчої роботи, а третій транш у розмірі 1,7 млрд доларів може бути одержано в середині липня.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!