Україна експортувала товарів і послуг на 9,7 мільярда доларів

Субота, 4 червня 2016, 10:51

У Міністерстві економічного розвитку і торгівлі відзначають уповільнення темпів падіння експорту: з 31,9% у січні до - 15,1% на даний момент.

Про це на сторінці у Facebook повідомили прес-служба відомства.

За даними міністерства, в структурі експорту товарів найбільшу частку становила продукція АПК та харчової промисловості - 42,6%, продукція металургії - 22,2% і машинобудування - 12,2%.

 

Основним торговим партнером України в експорті товарів за даний період залишається Європейський союз - 41,4%, а ось частка Росії в українському експорті зменшилася до 8,4%.

Реклама:

Але в той же час, експорт товарів до країн ЄС в першому кварталі скоротився на 2,7% (в січні скорочення експорту товарів становило 11,7%).

 

В експорті товарів до країн ЄС зросли обсяги по переважній більшості галузей, за винятком продукції металургійного комплексу, мінеральних продуктів та продукції хімічної промисловості.

Найбільше в Євросоюз зросли поставки продукції АПК і харчової промисловості - на 158,6 млн дол, деревини і паперу - на 34,4 млн дол і різних промислових товарів - на 30,4 млн дол.

 

Серед регіонів України найбільш негативний внесок в динаміку експорту українських товарів в 1 кварталі 2016 року спостерігався по Дніпропетровській (-5,9 процентних пунктів), Донецькій (-3,5 п. П.), Запорізькій (-3,5 п.п. ) областях та Києву (-2,4 п.п.).

 

А такі області, як Луганська (+1,0 п.п.), Львівська (0,5 п.п.) і Івано-Франківська (0,2 п.п.), навпаки, внесли позитивний внесок в динаміку експорту.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!