"Нафтогаз" відновить активний імпорт газу в липні

Четвер, 30 червня 2016, 12:22

Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" планує відновити активний імпорт природного газу для його закачування в підземні сховища в першій декаді липня.

Про це повідомив глава держхолдингу Андрій Коболєв, передає "Інтерфакс-Україна".

"Я думаю, що це буде перша декада липня", - сказав він журналістам в кулуарах Української енергетичної конференції в Києві в четвер.

За його словами, наразі компанія веде активні переговори, як із західними контрагентами, так і з "Газпромом" щодо ціни газу.

Реклама:

Коболєв додав, що спочатку планується закупівля імпортного газу за власні кошти компанії, а з 20-х чисел липня - за кошти кредиту Європейського банку реконструкція і розвитку.

Глава НАК також зазначив, що компанія домовилася з ЄБРР про можливу закупівлю частини газу у "Газпрому" за їхні кошти, тоді як раніше ЄБРР надавав гроші тільки на закупівлю газу із західного маршруту.

"Остання домовленість, якої нам вдалося досягти з ЄБРР, передбачає, що частину коштів можна використовувати і на закупівлю зі сходу зокрема", - додав Коболєв.

Глава держхолдингу також повідомив, що НАК планує отримати кредит Світового банку в розмірі 500 млн доларів під закупівлю газу восени цього року.

Раніше директор з розвитку бізнесу "Нафтогазу" Юрій Вітренко заявив, що Україна вважає ціну на газ, запропоновану Москвою, завищеною іне має наміру купувати паливо на таких умовах.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!