"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

UniCredit Bank збільшив статутний капітал на 5,2 мільярда гривень

Четвер, 30 червня 2016, 10:49

30 червня 2016 року на позачергових загальних зборах акціонерів UniCredit Bank було прийнято рішення про збільшення статутного капіталу на загальну суму 5,2 млрд гривень до 16,739 млрд гривень.

Про це повідомляє прес-служба банку.

"Капітал буде збільшено шляхом приватного розміщення додаткових простих акцій існуючої номінальної вартості у кількості 52 млрд штук за рахунок додаткових внесків акціонерів", - йдеться у повідомленні.

Як наголошується, чергове збільшення капіталу банку відбувається в рамках узгодженого НБУ плану докапіталізації фінансової установи на загальну суму 10,645 млрд гривень.

Реклама:

"5,2 млрд гривень - другий із трьох траншів по збільшенню капіталу банку. Перший транш на суму 3,8 млрд гривень було здійснено у квітні цього року", - повідомляє прес-служба.

Нагадаємо, Укрсоцбанк був заснований в 1990 році. Після покупки банку італійською групою UniCredit Group і злиття з ПАТ "Унікредит Банк" був проведений ребрендинг фінустанови, з тих пір банк функціонував під вивіскою UniCredit Bank.

Влітку 2015 почали з'являтися  повідомлення про можливу операцію італійської групи та акціонерів Альфа Банку з викупу останніми Укрсоцбанку.

У січні 2016 акціонер Альфа-Банку через холдингову компанію ABH Ukraine Limited ("ABHU") і UniCredit Group оголосили про підписання угоди про передачу 100% акцій ПАТ "Укрсоцбанк" в обмін на міноритарну частку володіння в ABHH у розмірі 9,9%.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: