"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Ціни на нафту знижуються на тлі фіксації прибутку інвесторами

Четвер, 30 червня 2016, 09:14

Світові ціни на нафту в четвер демонструють зниження, викликане фіксацією прибутку інвесторами після значного ралі днем раніше на тлі даних Міненерго США про скорочення запасів "чорного золота" в країні.

Про це свідчать дані торгів, передає "Прайм".

Станом на 8:07 вартість вересневих ф'ючерсів на північноморську суміш Brent знижувалася на 1,07% - до 50,76 долара за барель. Вартість серпневих ф'ючерсів на нафту марки WTI опускалася на 0,94% - до 49,41 долара за барель.

У середу міністерство енергетики США повідомило, що комерційні запаси нафти в країні за тиждень, що завершився 24 червня, скоротилися на 4,1 мільйона барелів - до 526,6 мільйона барелів. Показник перевершив очікування аналітиків, що прогнозували зниження лише на 2,365 мільйона барелів.

Реклама:

На цьому тлі світові ціни на нафту, що впали на 6% минулого тижня після рішення Великобританії вийти з ЄС, прискорили зростання. З початку тижня "чорне золото" торгувалося в плюсі на ослабленні побоювань за наслідки Brexit для світової економіки.

А при підтримці даних від Міненерго США нафта марки Brent вперше з 23 червня, дня проведення референдуму щодо Brexit, піднялася вище 51 долара за барель, повністю компенсувавши свої втрати.

У четвер на нафтовому ринку спостерігається корекція, - інвестори вирішили зафіксувати отриманий прибуток.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!